Stro

Gehakseld tarwestro

Gehakseld tarwestro wordt gebruikt als structuurbron voor blanke- en rosékalveren. Verder kan het worden gebruikt als strooisel in stallen. Met name bij blanke kalveren is het van belang dat het ijzergehalte zo laag mogelijk is. Dat wordt consequent en steekproefsgewijs gecontroleerd bij onze leverancier.  

Gehakseld koolzaadstro

Gehakseld koolzaadstro is een goede structuurbron voor blanke- en rosékalveren. Daarnaast is gehakseld koolzaadstro bruikbaar als structuurbron in een melkveerantsoen. Koolzaadstro is een stugge, harde strosoort die al in kleine hoeveelheden effectief is. 

Gemengd gehakseld kool/tarwestro

Tarwestro heeft als effect dat het structuur geeft in de pens en koolzaadstro geeft prik in de pens. Door deze combinatie voert u de voordelen van beide.  

Gemalen Koolzaad- of Tarwestro 

Gemalen stro neemt veel vocht op waardoor het geschikt is als strooisel in ligboxen van melkvee en jongvee. Het geeft een comfortabel ligbed voor uw vee.  

We hebben wekelijks meerdere leveringen van gehakseld stro in heel Zuid Nederland tot aan de A12. Levering binnen de rest  van Nederland in overleg.