Rosé- en Blankvlees

Rosévlees

De behoefte aan energie en eiwit in de verschillende groeifases van rosévleeskalveren zijn totaal verschillend. Ons programma is er op gericht om de juiste voeders op een praktische wijze in te zetten. Dit resulteert in een optimaal samengesteld rantsoen met maximale groei en de laagste kostprijs. Het gewenste eindgewicht, bevleesdheid en vetbedekking worden hiermee behaald. 

Indien u veel eigen (bij)producten gebruikt, maken wij voor u een eigen bedrijfspecifieke samenstelling. We komen graag bij u langs voor een advies op maat. 

Blankvlees

Blankvleesvoeders onderscheiden zich door het gebruik van ijzerarme grondstoffen. De verschillende voeders bevatten voedingsstoffen voor de juiste energie- en eiwitbehoefte als aanvulling op het door uw gevoerde melkpoeder.                                                      

Ruwvoeder als bijvoeder voor blankvleeskalveren stimuleert de pensontwikkeling, wat essentieel is voor voldoende groei maar op zichzelf nog niet voor voldoende pensprik zorgt. Ter bevordering van deze pensprik hebben we verschillende soorten stro in ons assortiment.   

Voor een optimaal resultaat zijn naast voeding andere aspecten van groot belang. Denk hierbij aan huisvesting, ventilatie, diergezondheid en management. We leveren niet alleen voer, maar geven u graag advies over deze zaken door regelmatig bezoek aan uw bedrijf.